Kennismaken met Tara Long

Mijn Tibetaanse inwijdingsnamen zijn Dölma, Yeshe, Dawa, Zaya en Arya. Ingewijd Dakini in de Vajrayana traditie (= Diamantweg) met als beschermgodin de Groene Tara. De godin Groene Tara staat onder andere voor compassie, heling en sensualiteit.

Al meer dan 25 jaar houd ik mij intensief met klassieke Tibetaanse heelkunst en Boeddhistische Tantra bezig. Ik ben opgeleid door diverse bekende Tibetaanse meesters waaronder Tulku Thondup, Tarthang Tulku, 13th Choeling Tulku Rinpoche en Tulku Lobsang. Ik ben mijn leraren zeer erkentelijk voor hun wijsheid en alle kennis die ik van hun mocht ontvangen en doorgeven.

Nog elk jaar volg ik tantrisch onderricht in diverse kloosters en opleidingsinstituten. Want men is nooit uitgeleerd in dit vakgebied en het is belangrijk als men klassieke Tibetaanse Heelkunst en Boeddhistische Tantra wilt uitdragen dat men onder supervisie van een gerenommeerde meester werkt. 

In het westen heb ik verschillende academische opleidingen gedaan, waaronder cognitieve neuropsychologie. Ik studeerde aan diverse bekende universiteiten waaronder de UvA, Trinity College in Dublin en City University Londen. Ik heb gedurende mijn academische loopbaan twee master titels en twee PhD titels behaald. Nog altijd ben ik werkzaam als publicist en onderzoeker.